Aktiviteter
Da deltagerene i vore arrangementer og kurser har forskellige evner, talenter og interesser har vi valgt at lave en bred vifte af aktiviteter, der vil kunne tilfredsstille den introverte, den extroverte, den analytiske, den kreative, den sociale, den glade, den ”gale”, den strukturerede og alle dem der har lidt af det hele.
Efter velkomsten, hvor man får en kort forklaring om Ulbækgårds over 800 års historie, er det tid til at nyde tiden på Ulbækgård. Dagen veksler mellem teori, hvor emnerne kunne være, hvordan man kommunikerer for at optimere atmosfæren og vidensdelingen i afdelingen, eller hvordan man slipper af med dårlige vaner og får fem nye gode vaner.
Da teori er svær at implementere, uden at den afprøves i praksis, følges et oplæg altid af nogle praktiske øvelser i tronsalen, hvilket også skaber en rigtig god stemning blandt deltagerne.
I alle øvelserne er man nødt til at tænke lidt ud af boksen, for at udføre eller finde den optimale løsning.
Da det kan være mindre interessant at sidde ved bordet hele aftenen, fortsætter aktiviteterne mellem forretten og hovedretten, hovedretten og desserten og efter desserten og slutter først, når festen er forbi, hvilket virkelig giver en dejlig stemning blandt deltagerne.
I starten er deltagerne ikke delt op i grupper, men deles tilfældigt op. Derefter arrangeres en til to sjove icebraekers for at ryste deltagerne sammen. Ligeledes testes mændenes evner udi at komplimentere de smukke skønjomfruer, hvilket normalt giver anledning til en vis morskab. Når man deles op i grupper, vil disse grupper både skulle hjælpe hinanden med at opnå så mange points som mulig for at slå de andre virksomheder, der har været på Ulbækgård gennem årene.
Nogle af aktiviteterne foregår udenfor, andre foregår i tronsalen eller museet. Ligeledes er der fysiske aktiviteter og aktiviteter, hvor man sidder ved et bord og prøver at løse forskellige spændende udfordringer efter at have fået teorien forklaret.
Alle kan selvfølgelig deltage uanset alder og fysisk form, og vi tilrettelægger alle aktiviteter i tæt samarbejde med den/dem der står for arrangementet.
Aktiviteterne i turneringen kunne bestå af følgende:
Sværdøvelse, hvor deltagerne skal ramme forskellige bevægelige mål med et rigtigt middelaldersværd.
Øvelsen giver mulighed for at man skal lade være med at bruge hjernen for meget og lade intuitionen råde og det er denne aktivitet deltagerne altid vender tilbage til, når de snakker om de aktiviteter de har prøvet i løbet af dagen.
Da de færreste i dag kan håndtere en stridshingst på 1000 kg med en udrustning på 200 kg, har vi valgt at lade hesten udskifte med en ATV, der altid vækker vild jubel blandt de deltagere, der elsker fart.
Mange vil også gerne prøve at træne en rigtig hest, og det er der naturligvis også mulighed for .
Vi må naturligvis ikke glemme at teste intilligensiaen og derfor vil der også være en aktivitet, hvor deltagerne bliver stillet over for forskellige gåder fra middelalderen i retning af Leonardo da Vinci mysteriet.
Bueskydningskonkurrencen, hvor en eller flere får et æble på hovedet (Wilhelm Tell og Harald Blåtand) og de andre prøver at skyde det af, er også ganske populær.
100 meter løb med 25 kilos ringbrynjer for de deltagere, der gerne vil have fysiske udfordringer er altid et hit, især fordi de der ikke har brug for helt så hårde fysiske aktiviteter kan spille på, hvem der vinder.
Efter hovedretten kan de deltagere, der gerne vil udfordre hinanden, dyste om at blive slået til ridder, eller det er muligt for de kvindelige og mandlige deltagere at skrive et hyldestkvad til hinanden.
Derudover vil der også være sjove indslag, hvor deltagerne slapper af og nyder det.